Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išskirtinis vaizdo įrašas: L.Volkovo užpuolikų buvimo vietos šturmas

Paskelbus informaciją apie Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolikų sulaikymą, Lenkijos policijos centrinis tyrimų biuras paskelbė šios operacijos vaizdo įrašą. Vaizdo įraše matyti gausios Lenkijos ir Lietuvos pareigūnų pajėgos, šturmuojančios įtariamųjų buvimo vietą.

„Bendradarbiaujant su Lietuvos policija nustatyti asmenys, įtariami Rusijos opozicionieriaus užpuolimu, jų tapatybė ir buvimo vieta. Du asmenys buvo sulaikyti“, – skelbiama įraše. Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas paskelbė, kad sulaikytieji yra susiję su futbolo fanų ultrų grupuotėmis. Jo teigimu, taip pat sulaikytas nusikaltimo užsakovas baltarusis.

Gausios pajėgos

Vos 15 sekundžių trukmės vaizdo įraše matyti, kaip sunkiai ginkluoti pareigūnai vorele artinasi prie vieno namo.

Vėliau fone pasigirsta durų daužymas, o galiausiai vaizdo įraše matomas greičiausiai neuniformuotas pareigūnas, ginklą nukreipęs į geltonos spalvos privatų namą.

Daugiau detalių iš vaizdo įrašo sunku įžvelgti, kadangi didelė dalis vaizdo yra sulieta, greičiausiai siekiant neatskleisti tikslios sulaikytų asmenų buvimo vietos.

Tiesa, vaizdo įraše nematyti paties asmenų sulaikymo momento.

15min primena, kad L.Volkovas Vilniuje buvo užpultas kovo 12 dienų, po to jo užpuolikų buvo intensyviai ieškoma.

Žinią apie jų sulaikymą paskelbė prezidentas Gitanas Nausėda, kuris dėl to sulaukė kritikos, esą tai galėjo pakenkti tyrimui.

Šalies vadovas sakė informacijos apie užpuolikų sulaikymą sulaukęs iš Lenkijos vadovo Andrzejaus Dudos ir įvertinęs, kad šios informacijos paskelbimas tyrimui nepakenks.

Abu užpuolikai gegužės mėnesį turėtų būti atgabenti į Lietuvą. Jie yra Lenkijos piliečiai. Lenkijos teismas penktadienį nutarė leisti juos išduoti Lietuvai, tačiau teismo sprendimas apskųstas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius